Tisková zpráva / 21. listopadu 2019, Cheb

Pomozte zlepšit zdravotní péči šestiletého Nicolase, který trpí těžkým kombinovaným postižením, ale i jiným dětem s podobným osudem.  Transparentní sbírkový účet 2401441762/2010 (FIO BANKA).

Předvánoční doba přeje tomu, abychom zpomalili, vzpomněli si na své blízké a další potřebné,  abychom si zrekapitulovali, co se v tomto roce povedlo a co naopak bychom chtěli změnit.

Nicolas se od raného věku se potýká s těžkým kombinovaným postižením vlivem chybně vedeného porodu lékařem, což má vliv na fyzickou i mentální stránku vývoje. Krátce po narození Nicolasovi lékaři diagnostikovali hydrocefalus, při němž dochází k abnormálnímu hromadění mozkomíšního moku v komorách mozkových. Následovaly dvě operace, při níž lékaři zavedli Nicolasovi hadičku, která odvádí přebytečný mozkomíšní mok do dutiny břišní. Na základě provedených vyšetření nakonec lékaři zjistili, že má Nicolas syndrom DandyWalker – vzácné onemocnění, které postihuje vývoj mozku a dochází při něm k jeho deformacím, což má za následek problémy s pohybem, koordinací i intelektem dítěte. Právě fyzické omezení je výrazné i u Nicolase – má ochrnutou celou pravou polovinu těla. Ve třech letech došlo k dalšímu projevu poškození mozku a Nicolas se začal potýkat s častými nočními epileptickými záchvaty. S rostoucím věkem se více projevuje i porucha pozornosti a řeči,  mentální retardace.
Nicolas má přání, aby mohl žít stejný život jako jeho zdraví vrstevníci. Navštěvovat školku, aktivně trávit svůj volný čas, stejně jako zažívat všechny věci, které jsou ostatními chápany jako samozřejmé. Cesta za snem ale není jednoduchá, k jeho splnění vede již sedm operačních zákroků, ale i spousta hodin rehabilitace a dalších terapií, mnoho píle a vytrvalosti. Stále, ale věříme, že se dá osud malinko změnit,
Chtěli bychom touto cestou požádat města a obce regionu, firmy a také vás, kteří chtějí podpořit kvalitnější život Nicolase o zvážení možnosti finančního příspěvku na zajištění životně důležitých věcí, zdravotnických a rehabilitačních potřeb, léků a vybavení.  Děkujeme všem za podporu, které si vážíme.  Potvrzení o přijetí daru k daňovému odpočtu vám rádi na požádání vystavíme.  Sbírka je prováděna pod záštitou Krajského úřadu Karlovy Vary.

Více informací na webových stránkách www.bojovniknicolas.cz/ a FB https://www.facebook.com/bojovniknicolas/.

V případě dotazů a zájmu, prosím, kontaktujte:
Ivana Úblová, předsedkyně spolku  Bojovník Nicolas z.s., Americká 1372/28, 350 02 Cheb, IČ: 07057644
M: +420 732909700, E:mireile@seznam.cz

Publikováno: 21. 11. 2019 Autor: Kristýna Šmejkalová Sekce: Aktuality